Click to listen highlighted text!

Muzee curioase în Coreea

Muzee curioase în Coreea

Coreea este o țară extrem de ofertantă la capitolul entertainment. Ne-am oprit azi la capitolul muzee care stârnesc curiozitatea și pe care nu ar trebui să le ratați:

Muzeul tteok

1. Muzeul prăjiturii de orez

Tteok este un simbol al gastronomiei coreene, jucând un rol important în ritualurile practicate la diverse sărbători, gen Anul Nou Lunar, 100 de zile de la nașterea copilului etc. De aceea, acestei prăjituri i s-a dedicat un întreg muzeu in Seoul. Aici este expusă istoria tteok-ului și vizitatorii pot cunoaște și bucătăria din vechime. Muzeul are și o parte interactivă, oferind contra cost lecții de gastronomie coreeană.

http://www.kfr.or.kr/eng/index.htm

muzeu iluzie optica

2. Muzeul Iluziei Optice

Trompe l’oeil este o tehnică artistică clasică prin care artistul încearcă să creeze o imagine bidimensională care pare a exista tridimensional. Muzeul Iluziei Optice, aflat în Seoul, celebrează această formă de artă cu o colecție de iluzii optice interactive care le permit vizitatorilor să se integreze în imaginile respective. Astfel poti apărea atârnând de o stâncă, fiind zdrobit de o hidra, stând în picioare pe tavan, făcând alpinism etc. Cu siguranță veți pleca de la acest muzeu cu o colecție de poze interesante.

http://www.trompeloeil.co.kr/

parcul sexului

3. Parcul Sexului

Acest parc pare a fi un paradox in mijlocul unui popor cunoscut pentru pudoarea manifestată în public. Situat în insula Jeju, parcul a fost creat în 2004 de 20 de artiști care au absolvit Universitatea Honglk din Seoul. Galeriile parcului sunt modelate după arhitectura tradițională coreeană, dar cam asta e tot ce ține de tradiție în acest parc. Cele 140 de exponate aflate aici reprezintă oameni în diverse poziții sexuale. Jeju este cunoscută ca destinație pentru luna de miere. Multe cupluri s-au căsătorit în urma aranjamentelor între familii și în timp insula a devenit un centru pentru educația sexuală, așa că locația acestui parc este cât se poate de potrivită.

http://www.jejuloveland.com/eng.html

pulmunwon kimchi museum

4. Muzeul Kimchi-ului

Faimoasa murătură coreeană a ajuns să aibă propriul muzeu în Seoul, încă din 1986. Scopul muzeului a fost să ajute la studierea culturii kimchi-ului și să îl promoveze în întreaga lume. La ora actuală, compania Pulmuone conduce muzeul cu viziunea de a dezvolta cultura mâncărurilor tradiționale coreene. În 1993, muzeul a deschis un Colegiu al Kimchi-ului pentru a oferi cursuri de preparare a kimchi-ului, dar și a altor mâncăruri tradiționale. Aici vizitatorii pot beneficia de multe programe educaționale.

http://www.kimchimuseum.co.kr/

muzeul sirenelor

5. Muzeul Sirenelor

Unul dintre simbolurile Coreei este reprezentat de Femeile Haenyeo (femeile mării) din Jeju. Acum sute de ani, pentru a-și câștiga traiul, femeile au început să facă scufundări în ocean purtând doar o pereche de ochelari. Ele adunau fructe de mare cu mâna, chiar și în mijlocul iernilor reci. În ziua de azi, numărul lor a scăzut mult și majoritatea celor care au rămas sunt femei de vârste înaintate. Pentru a celebra munca acestor femei, guvernul a hotărât să le dedice un muzeu.

http://www.haenyeo.go.kr/

Autentificare

Click to listen highlighted text!